Обществен съвет при СУ „Христо Смирненски” Хисаря
Състав на обществения съвет:
Председател:
Румана Цъцарова
Членове:
Никола Ченгелски – представител на финансиращ орган
Николай Пирянков – представител на работодателите,
определен от областния управител
Яна Гешева – Георгиева
Даниела Николова
Тодорка Дечевска
Лиляна Лазарова
Резервни членове:
Боряна Илиева
Петя Пенчева
РЕШЕНИЯ НА ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ КЪМ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ – ГР. ХИСАРЯ
РЕШЕНИЯ С ПРОТОКОЛ № 02/02.09.2020 за проведено заседание на обществения съвет към СУ „Христо Смирненски“
- Одобрява училищните учебни планове за учебната 2020/2021 г. на паралелките в СУ „Христо Смирненски“ от 1 до 11 класове включително.
РЕШЕНИЯ С ПРОТОКОЛ № 01 /07.04. 2020г.за проведено заседание на обществения съвет към СУ „Христо Смирненски“
- Одобрява следния училищен план- прием след завършено основно образование за учебната 2020/21 година на СУ «Христо Смирненски».
- Брой паралелки в 1 клас – 2 паралелки
- Брой на местата в паралелката – 22 места
- Целодневна организация на учебния ден – за всички желаещи ученици, максимален брой на учениците в групата – 26 ученици
РЕШЕНИЯ С ПРОТОКОЛ № 03 /03.12.2019г. за проведено заседание на обществения съвет към училище СУ „Христо Смирненски“
- Одобрява следния държавен план- прием след завършено основно образование за учебната 2020/21 година на СУ «Христо Смирненски».
- Професия: 812010 Организатор на туристическа агентска дейност
Специалност: 8120101 Организация на туризма и свободното време
Проф. направление: Пътувания, туризъм и свободно време
С разширено обучение по английски език.
Брой паралелки: 1
Брой ученици: 26
Срок на обучение: 5 години
Степен на професионална квалификация: трета
Начин на прием: с конкурс по документи
Начин на образуване на бала: Удвоените резултати от Тест 1 – БЕЛ и Тест 2 – математика и оценките по БЕЛ и чужд език, от свидетелството за завършено основно образование.
- Професия 811070 – Готвач
Специалност 8110701: Производство на кулинарни изделия и напитки
Проф.направление: Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг
Без интензивно и разширено обучение по английски език.
Брой паралалки: 1
Брой ученици: 26
Срок на обучение: 5 години
Степен на професионална квалификация: втора
Начин на прием: с конкурс по документи
Начин на образуване на бала: Удвоените резултати от Тест 1– БЕЛ и Тест 2 -математика и оценките по БЕЛ и математика от свидетелството за завършено основно образование.
2.Одобрява следния допълнителен държавен план-прием след завършен първи гимназиален етап за учебната 2020/21 година на СУ «Христо Смирненски».
- Професия: 811010 Хотелиер
Специалност: 8110101 Организация на хотелиерството
Проф.направление: Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг
Без интензивно и без разширено изучаване на чужд език.
Брой паралелки: 1
Брой ученици: 26
Срок на обучение: 2 години
Степен на професионална квалификация: трета
Начин на прием: с конкурс по документи
Начин на образуване на бала: Резултати от Тест 1 – БЕЛ и Тест 2 – математика и оценките по БЕЛ и чужд език от удостоверението за завършен първи гимназиален етап.
- Професия 811070 – Готвач
Специалност 8110701: Производство на кулинарни изделия и напитки
Проф. направление: Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг
Без интензивно и без разширено изучаване на чужд език.
Брой паралалки: 1
Брой ученици: 26
Срок на обучение: 2 години
Степен на професионална квалификация: втора
Начин на прием: с конкурс по документи
Начин на образуване на бала: Резултати от Тест 1– БЕЛ и Тест 2 -математика и оценките по БЕЛ и математика от удостоверението за завършен първи гимназиален етап.
3.Одобрява предложения проект за кандидатстване с нова иновация на СУ «Христо Смирненски» за учебната 2020/21г., свързана с:
-учебно съдържание, учебни програми и учебни планове;
иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението;
-използване на нови методи на преподаване;
В иновацията ще се включат учениците, които ще постъпят в 1 клас през учебната 2020/2021 г. и учениците от 2а и 2 б клас за учебната 2020/2021 г.
Продължителността на иновацията е 4 години.
Иновацията да включва следното:
За учениците от 1 клас 2020/2021г.
1 клас 2020/2021г. – „Обучение чрез приказки” – нов учебен предмет.
2 клас 2021/2022г.– Интердисциплинарно обучение, базирано върху теми от „Околен свят“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“
3 клас 2022/2023г. – Интердисциплинарно обучение, базирано върху теми от „Човекът и обществото“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“.
4 клас 2023/2024г. – Интердисциплинарно обучение, базирано върху теми от „Човекът и обществото“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“.“
За учениците от 2 клас 2020/2021г.
2 клас 2020/2021 г. – Интердисциплинарно обучение, базирано върху теми от „Околен свят“,“Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“.
3 клас 2021/2022г. – Интердисциплинарно обучение, базирано върху теми от „Човекът и обществото“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“.
4 клас 2022/2023 г. Интердисципл. обучение, базирано върху теми от „Човекът и обществото“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“.